In het voormalig middelbare schoolgebouw de SGL zullen vanaf 24 maart ruim 200 vluchtelingen uit Oekraïne opgevangen worden. Hieronder een groot aantal kinderen. We gaan er vanuit dat deze kinderen minimaal een half jaar in Lelystad blijven.

Bij de opvang van deze kinderen is warmte, geborgenheid, en het weer samen zijn met leeftijdsgenoten belangrijk. Dat kan natuurlijk op allerlei manieren: op school en in de buurt. Maar heel belangrijk is ook het samen sporten, bij een sportvereniging of andere sportaanbieder in de buurt. Sporten verbindt, met nieuwe vriendjes en vriendinnetjes. Sporten versterkt ook de verbindingen in de neuronale netwerken. En die versterkte netwerken zorgen er voor dat angst en verdriet plaats maken voor plezier! Dus: een warm welkom op de sportvereniging, opent voor hen weer de deur naar die o zo belangrijke positieve emoties.
Graag willen we daarom met alle sportaanbieders en verenigingen in Lelystad een sportaanbod realiseren zodat elke dag (avond of een bepaald moment op de dag) ergens gesport kan worden. Een aantal sportaanbieders en verenigingen hebben inmiddels al laten weten dat zij hier aan willen bijdragen en hebben hiervoor vrijwilligers vrijgemaakt. Maar het programma is nog zeker niet compleet.
We roepen daarom alle sportaanbieders en verenigingen om hun aanbod kenbaar te maken.
Ook sportmaterialen op de opvanglocatie zijn van harte welkom.
Uiterlijk 22 maart willen wij het complete sportaanbod helder hebben met daarbij de cobtactgegevens per sportaanbieder of vereniging, zodat wij het complete sportaanbod voor de vluchtelingen kunnen presenteren.
‘Sport has a power to change the world’

Contact:
Sportplatform Lelystad
Tanja de Wit
vluchtelingenSGL@gmail.com