De kinderen van basisschool De Sluis in Lelystad zijn vrijdagmiddag met de voetjes van de vloer gegaan. Daar werd het startschot gegeven voor de Nationale Sportweek. Een week waarin kinderen op een makkelijke en laagdrempelige manier kennis kunnen maken met sport.

Dertig sportaanbieders gaan in totaal 300 activiteiten aanbieden tot en met zondag 26 september. Basisscholen hebben vandaag de mogelijkheid om een film te tonen van allerlei sporten die zij tijdens de Sportweek kunnen doen. Zo wil het Sportbedrijf kinderen aansporen om in beweging te komen en een sport te ontdekken die bij hun past.

Bij De Sluis kwam ook onder andere professioneel softbalster Jessie van Aalst langs. Samen met de leerlingen deed ze de 10@10-challenge. In 10 minuten ontdekken kinderen 10 verschillende sporten, door middel van een filmpje met bekende Nederlandse sporters.