Beste verenigingen,

Zoals jullie al via Timo hebben vernomen komt er in de Nationale Sportweek een SportSpullenMarkt (SSM) voor mensen die in armoede leven. Uit onderzoek is namelijk gebleken dat inwoners die in armoede leven ‘gratis’ lid zouden kunnen worden van jullie verenigingen via het JSF, maar hierin toch nog een grote drempel ervaren. Ieder seizoen moeten namelijk sportspullen worden aangeschaft om te kunnen trainen. Denk aan een hockey tenue, voetbalschoenen of bijvoorbeeld een tennisracket of zwemkleding. Voor inwoners in armoede kan het gebrek aan geld voor sportspullen, zorgen dat de stap richting sport en beweeg aanbod te groot is en deze (mede) daarom niet wordt gemaakt.

Zonde!! Hier kunnen we met zijn allen iets aan doen!

Wat gaat er gebeuren?
Het is de bedoeling dat heel Lelystad hun te kleine-, of oude sportspullen inlevert bij inzamelpunten door heel Lelystad. In September worden al deze spullen tentoon gesteld tijdens de SSM, waar mensen met een toegangskaart voor weinig geld (denk aan 3 euro max.) sportspullen kunnen kopen voor komend sportseizoen. Dit wordt een gezellig evenement waarbij de doelgroep hun gekochte sportspullen meteen kan uitproberen in een pannakooi of tijdens andere leuke sportactiviteiten.

De sportspullen kunnen door heel Lelystad tot het einde van het sportseizoen bij de verenigingen worden ingeleverd. De ingeleverde sportspullen worden halverwege juli in overleg opgehaald door een medewerker van het Sportbedrijf.
Sportspullen kunnen de rest van de zomer bij de klantenservice van Sportbedrijf Lelystad ingeleverd kunnen worden.

Wat kunt u doen?
Wij hopen natuurlijk dat uw vereniging mee zou willen helpen om inwoners in armoede (weer) te laten sporten, misschien wel bij jullie op de club?
Daarom zou ik willen vragen of jullie locatie een groot inzamelpunt mag worden en of jullie dit op de club ook zo veel mogelijk zouden willen promoten. Misschien hebben jullie zelf nog wel gevonden voorwerpen liggen die een tweede leven verdienen? Dit mag uiteraard ook mee gegeven worden aan de medewerker van het Sportbedrijf, graag zelfs!

Als we ons met zijn allen inzetten voor het inzamelen van deze sportspullen, zorgen we ervoor dat mensen in armoede een stapje dichter bij het sportaanbod komen en hopelijk in 2021 weer meedoen!

Doen jullie mee?
Mail dan uiterlijk maandag 14 juni naar t.kok@sportbedrijf.nl de volgende gegevens:

  • Onderwerp: Wij doen mee!
  • Naam vereniging
  • Op welke plek kunnen de inwoners hun spullen bij jullie op de club inleveren?
  • Vanaf wanneer beginnen jullie met het promoten van de inzameling onder de teams?
  • Contactpersoon inzameling inclusief telefoonnummer en mailadres
  • Logo van de club in JPG. Dit logo komt op de site van de sportspullenbank te staan (deze is nog in de maak)

*Met de eerste vereniging die zich aanmeld zal een persmoment gerealiseerd worden met foto om de bekendheid van de inzameling te vergroten.
Vanaf dinsdag 15 juli zal ik alle opgegeven contactpersonen telefonisch proberen te benaderen voor de vervolgstappen.