Sportbedrijf Lelystad en RAF Sport Lelystad starten vanaf woensdag 30 juni een nieuwe FitStap wandelgroep in de Jol. Het programma van de Koninklijke Wandel Bond Nederland (KWBN) bestaat naast wandelen ook uit voedingsadvies en cognitieve fitness.

Samenwerking RAF Sport Lelystad
Het is alweer de derde editie van FitStap. Timo Hoenderboom, buurtsportcoach Volwassenen en Evenementen, is erg blij met de samenwerking met RAF Sport Lelystad: “We zijn heel blij dat we zo’n mooie samenwerking hebben. Vorig jaar september zijn we gestart met het FitStap-programma, waarbij we veel volwassenen hebben kunnen helpen aan een gezondere leefstijl. Deelnemers hechten, naast het sportieve aspect, waarde aan gezelligheid ervaren en nieuwe mensen ontmoeten. Het is ons doel dat deelnemers, ook na afloop van FitStap, (samen) blijven wandelen. Dat kan zelfstandig zijn, maar ook in bijvoorbeeld een groep voor gevorderden.”

Versoepelde maatregelen
Net als vele andere activiteiten heeft FitStap volgens Timo Hoenderboom een valse start gemaakt: “Afgelopen jaar hebben we veel moeten improviseren om de groepen toch door te laten gaan. Vaak hadden we te maken met beperkende maatregelen, waardoor we in kleine(re) groepen het programma moesten volgen. Dat ging goed, maar was soms ook lastig en het vergde de nodige creativiteit. We zijn heel blij dat we weer een volledige groep, op 1.5 meter afstand, samen mogen laten bewegen.”

Effecten op lange termijn
Wandelen kan op lange termijn zeer positieve effecten hebben op de gezondheid. Wandelaars hebben bijvoorbeeld minder kans op kanker en hart- en vaatziekten. Ook draagt wandelen onder meer bij aan een betere nachtrust, meer spiermassa, conditie en is het goed voor de bloeddruk.
Wandelroutes via WandelNet

Tijdens de wandelingen maken we ook gebruik van veel wandelroutes. Die zijn met een vrijwilliger samengesteld via de website van WandelNet, belangenbehartiger van wandelen.
Startdatum en meer informatie

De groep start op woensdagochtend 30 juni en wandelt van 11.15 tot 12.15 uur. De startlocatie is RAF Sport Lelystad (Jol 11 07). Meer informatie over FitStap vind je hier.

FitStap wordt mede mogelijk gemaakt door een succesvolle subsidieaanvraag van Stichting Lelystad Vitaal bij de gemeente Lelystad.