Sportbedrijf Lelystad praat op woensdag 26 mei de sportverenigingen bij over het digitaliseren van het sportaanbod, de Nationale Sportweek en nieuwe wetgeving. Dat gebeurt in 3 online bijeenkomsten van 19:00 uur tot 22:00 uur

Digitalisering sportaanbod (Sport in & Clubbase)
De eerste bijeenkomst van de avond gaat over de ontwikkeling van Sport in & Clubbase. Samen met NOC*NSF werkt Sportbedrijf Lelystad aan één platform (Sport in) waar de inwoner van Lelystad straks zijn/haar sport en/of sportclub kan vinden. De (potentiële) sporter zoekt en boekt hier straks zijn sport- en beweegactiviteit. Sportclubs kunnen straks via Clubbase het sport- en beweegaanbod online zetten en een pagina maken met doorverwijzing naar de eigen website. De sportclubs zijn dan vindbaar voor alle Lelystedelingen. We willen dit graag samen met de sportverenigingen verder oppakken en ervoor zorgen dat het sport- en beweegaanbod voor alle inwoners zichtbaar en bereikbaar wordt. Tijdens de bijeenkomst vertellen wij meer over dit platform en alle mogelijkheden die het sportclubs, en daarmee ook de inwoner van Lelystad, te bieden heeft.

De Nationale Sportweek
Na een korte pauze informeren we de deelnemers over de Nationale Sportweek die op vrijdag 17 september begint. Lelystad is dit jaar één van de vijf host cities. Wij willen samen met de sportaanbieders als het sportieve hart van Lelystad, invulling geven aan dit breedtesportevenement met als doel om zoveel mogelijk inwoners te inspireren om een leven lang te genieten van plezier en sport. Samen willen wij tijdens dit evenement onze inwoners weer terug naar de sport brengen. De Nationale Sportweek helpt de sport en de sportclub aan meer zichtbaarheid en als we dit samen doen, bereiken we meer

De Wet Bestuur Toezicht Rechtspersonen (WBTR)
De avond wordt afgesloten met een bijeenkomst over nieuwe wetgeving. Veel mensen zetten zich – vaak vrijwillig – in voor hun vereniging of stichting. Bestuurswerk is nuttig en nodig. Daarom is het belangrijk dat de vereniging of stichting voldoet aan de nieuwe wetgeving vanaf 1 juli 2021: de Wet Bestuur en Toezicht Rechtspersonen (WBTR). De wet is bedoeld om bestuur en toezicht van de vereniging of stichting te verbeteren. De overheid wil met de wet voorkomen dat de vereniging of stichting wordt geschaad. Tijdens de informatieavond vertelt een professional over wat de regelgeving inhoudt, wat dit betekent voor de sportvereniging of stichting en welke ondersteuningsmogelijkheden er zijn.

Inschrijven
De verenigingen in Lelystad zijn via een e-mail op de hoogte gesteld voor de bijeenkomst. Ze kunnen zich via een link in die mail inschrijven. Aanmelden kan tot en met donderdag 20 mei.